Dinsdag 22 mei
Jippie, we zijn vandaag naar de basisscholen geweest! Het was super interessant! Als eerst gingen we naar de school voor hoogbegaafde kinderen. We werden hartelijk ontvangen. We kregen een rondleiding en daarna mochten we in een klas erbij gaan. In groep 4A heb ik jullie paspoorten uitgedeeld. De kinderen hebben ook paspoorten gemaakt en deze mocht ik mee terug nemen om aan jullie te laten zien! We hebben de school typische Hollandse dingen gegeven zoals; drop, stroopwafels, EK-bandjes. Dit vonden ze hartstikke leuk ( alleen de drop vonden ze niet zo lekker)
Na het bezoek aan de 1e school gingen we naar de 2e.
Dit was een gewone basisschool, deze lag midden in het centrum. Ook hier werden we weer super ontvangen. Ze vonden het erg leuk dat wij hun school kwamen bezichtigen.
We hebben in veel klassen rondgekeken. De kinderen krijgen van verschillende juffen/ meesters les. Zo hebben ze voor rekenen, Engels, Turks, muziek, gym etc. Ze hebben een soort mentor die de klas begeleid.
De telefoon ging, het was de school waar we als eerste waren geweest. Waarom bellen die nou?
Ze belden om te vragen of wij zin hadden om naar een voorstelling te komen kijken van de kinderen van groep 1. De leerplicht begint pas bij 7 jaar dus de kinderen in groep 1 zijn 7 jaar.
Die voorstelling leek ons super leuk! We zijn natuurlijk ook gegaan.
Wauw wat kunnen die kinderen optreden! Ze hebben een toneelstukje gespeeld, gezongen, gedanst en gedichtjes voorgelezen. Omdat de kinderen hadden leren lezen en schrijven gaven ze deze voorstelling. Ze kregen op het einde een medaille. Super leuk om dit te zien!
Ohjeeeee! De lift was neergestort. Ik stapte samen met 3 andere in de lift. Er stond in de lift MAXIMAAL 4 personen. Een meneer dacht dat de lift dat wel aankon en stapte er nog bij. Toen de deur dicht was zakte wij naar beneden en kwamen met een klap op de grond terecht. Gelukkig zaten we op verdieping 1 en zijn we naar de begane grond gezakt. We zaten vast in de lift en we duwden op de alarm knop. Gelukkig ze kwamen ons bevrijden. Alleen was de lift kapot.
Deze werd gelukkig wel 's avonds gemaakt!
Het was (ondanks de lift) een super leuke dag :)
Groetjes vanuit Turkije